Kind & zijn systeem

Bij Buro Kind & Co staat het kind centraal, maar dit kind kan niet los worden gezien van zijn ouders en het gezin waarin het opgroeit. Dit systeem is van groot belang op de ontwikkeling van een kind. Daarom wordt er in de behandeling ook aandacht besteed aan de ouders en/of het hele gezin waarin het kind opgroeit.

 

Het proces van opvoeden is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet wanneer het gaat om het opvoeden van een kind met een specifieke hulpvraag. Er bestaat geen boek met een perfect passende oplossing voor ieder probleem dat zich voordoet. Meestal lukt het ouders wel om met de problemen van opgroeiende kinderen om te gaan, maar soms stapelen deze problemen zich op en zien ze door de bomen het bos niet meer. Daarom kan het voor ouders soms fijn zijn om ook hun verhaal te doen. Sterker nog, het verhaal van ouders is minstens zo interessant als dat van hun kind. Een appel valt tenslotte niet vaak uit een perenboom.

Ouders

Buro Kind & Co biedt de mogelijkheid voor ouders om met iemand van gedachten te wisselen die net even wat verder buiten het gezin staat en ervaring heeft met de doelgroep van het kind. Er kan dan samen worden gedacht over mogelijkheden en oplossingen om de situatie te verbeteren.

 

Ouders en/of overige gezinsleden krijgen steun en tips en worden (indien nodig) op een actieve manier betrokken in de therapie. Soms zijn ook observaties op school en overleg met de leerkracht nodig, net als contact met eventuele andere instanties die zijn betrokken bij het gezin waarin het kind opgroeit. Samenwerken, dat is waar het om draait. Wanneer iedereen zijn of haar steentje bijdraagt kan een kind vaak sneller en effectiever geholpen worden.