Integratieve kinder- & jeugdtherapie

Integratieve … wat?

Buro Kind & Co werkt volgens de benadering van de integratieve kinder- en jeugdtherapie. Waar in andere therapievormen de hulpvraag van een kind op één manier wordt verklaard en verholpen, gebeurt dit bij Buro Kind & Co op verschillende manieren waarbij het kind uitgangspunt is. De klacht van het kind wordt door de therapeut op zes verschillende gebieden bekeken en behandeld. Daarnaast wordt er binnen de werkwijze van Buro Kind & Co een extra dimensie toegevoegd: de krachten en de persoonlijkheid van het kind bepalen de manier waarop de therapie wordt gegeven.

 

De integratieve kinder- en jeugdtherapie is een kindgerichte therapie en benaderd het kind in zijn geheel door te kijken naar het gedrag, de manier van denken, het familiesysteem, de bestaande emoties en gevoelens, de spirituele kant en naar het lichaam van het kind. Alles vanuit de opvatting dat een kind bestaat uit deze verschillende onderdelen en deze allemaal invloed op elkaar uitoefenen. Het is laagdrempelig, kortdurend en oplossingsgericht. In de benaderingswijze van Buro Kind & Co staat niet de methode centraal, niet de klacht staat centraal, niet de therapeut staat centraal. Het kind staat centraal, samen met zijn hele binnen- en buitenwereld. Kinderen hebben allemaal zo hun eigen bewuste en onbewuste wijsheden. In de therapie wordt het kind begeleid om deze wijsheden in te zetten om vervolgens het doel te behalen.

shutterstock_150962753
shutterstock_116278801

Doelgroep

Buro Kind & Co is er voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die te maken hebben met bijvoorbeeld:

 • verlieservaring / rouwverwerking
 • slaapproblemen, nare dromen
 • problemen op school
 • eetproblemen
 • contactproblemen met andere kinderen
 • onverklaarbare buik- en hoofdpijnen
 • hechtingsproblemen
 • weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld
 • faalangst
 • pesten of gepest worden
 • te veel piekeren
 • druk of agressief gedrag
 • scheidingsproblematiek
 • angsten en/of trauma’s

Daarnaast biedt Buro Kind & Co psycho educatie aan wanneer uw kind is gediagnosticeerd met bijvoorbeeld AD(H)D of een stoornis binnen het autistisch spectrum (ASS).

De werkwijze

 

U als ouder neemt contact met mij op. Kort bespreken we het probleem en de hulpvraag, waarna we op korte termijn een kennismakingsgesprek inplannen. Op het afgesproken tijdstip komt u als ouders op bezoek in mijn praktijk. Samen gaan we in gesprek en kunt u uw verhaal doen, om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de huidige situatie waarin u en uw kind zich bevinden. Als de hulp die ik kan bieden passend lijkt, ga ik in een aantal wekelijkse sessies van ongeveer één uur aan de slag met uw kind. Deze eerste sessies zijn gericht op het krijgen van inzicht op welk gebied het probleem zich bevindt.

 

Ik maak hierbij gebruik van verschillende interventietechnieken zoals spel, tekenen, gesprekken, knutselen, verhalen en visualisaties. Afgestemd op de leeftijd, behoeften en mogelijkheden van uw kind. Wanneer duidelijk is waar het probleem vandaan komt, maak ik weer een afspraak met u waarbij we de bevindingen en het verdere plan van aanpak bespreken.

shutterstock_125808116
Pauline-2

Uitleg voor kinderen

 

Hoi, ik ben Pauline. Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Hier kun je vinden wat we samen gaan doen en hoe we dat gaan doen.

 

Waar kan ik jou mee helpen?          

Ik kan jou helpen bij dat wat je lastig vindt. Iedereen heeft zo zijn eigen lastigheidje. Wat dat bij jou is, dat mag je aan mij vertellen maar het moet niet. Ik vind het vooral fijn om jou telkens een beetje beter te leren kennen en juist dat te doen wat jij wil.

 

En hoe dan?               

Eerst komen jouw papa en mama bij mij op bezoek. Hier mag je best bij zijn als je dat graag wil. Zij vertellen mij dan wat ze denken dat er aan de hand is, omdat ze jou zo goed kennen. Ook wordt er dan afgesproken wanneer jij een keertje alleen bij mij op bezoek komt. Die keer mogen je papa en mama iets anders gaan doen en gaan wij samen kletsen, spelen, tekenen of juist dat wat jij fijn vindt. Je mag dan laten zien wat je lastig vindt, wat je graag wil leren of hoe je je voelt. Daarna kom je iedere week een keertje bij mij en gaan we samen op ontdekkingsreis naar jou eigen verhaal. Bij sommige kinderen duurt deze reis wat langer dan bij andere kinderen. Dat ligt er aan wat jij nodig hebt. Na een paar keer praat ik weer met je papa en mama over hoe zij jou het beste kunnen helpen.

 

Dit bespreek ik eerst met jou, want jij bepaalt wat er gezegd wordt. Daarna gaan we weer samen aan de slag. Zo gaat dat een poosje door totdat jij geen last meer hebt van jouw lastigheidje.

 

Als je vragen hebt dan mag je die mij altijd stellen! Klik hiervoor op ‘contact’